Altijd al als een pro willen sporten? Halo Sport gaat de consumenten markt op met een hersenstimulatie wearable, natuurlijk eerst getest op professionele atleten.

Wie zich een beetje topsporter waant, krijgt tegenwoordig hulp van allerlei dope middelen om zich steeds efficienter te ontwikkelen. De Halo Neuroscience afdeling lijkt te begrijpen dat wearables een toegangspoort zijn om iedere topsporter in de dop te voorzien van gadgets waar ze voorheen alleen maar van konden dromen.

Het idee achter Halo Sport wearable koptelefoon is dat het een gebied van de hersenen dat betrekking heeft op sport en fitness kan neurprimen met behulp van energiepulsen. Neuroprimen zeg je? Ja. Het is een elektrische current die via 2 elektroden in de hoofdband connectie maakt met je motorische cortex. Met deze impulsen kan de koptelefoon je kracht, explosiviteit en behendigheid verhogen tijden training sessies.

En zoals alles, ligt de kracht in de herhaling. Met behulp van 20 minuten neuropriming sessies, gestart vanaf een app op je iPhone of Android, kun je alles wat je traint en herhaalt, elke keer boosten met deze koptelefoon. 

In Amerika zijn ze er in ieder geval gek van. Meer dan 50 topsporters hebben deze Halo Sport getest, waaronder T.J. Carrie van de Oakland Raiders.

Misschien halen we hem zelf in huis om hem te testen. Wordt vervolgd. 

Check de vid: